top of page
  • Skribentens bildSalah Haghgo

Jag har en svaghet för trasiga själar.Jag har en svaghet för trasiga själar.

Jag har en mjuk plats för människor. De som har dolda ärr bakom sitt leende, som öppnar sina armar för framtiden medan de har oavslutade förflutna; för de som skulle ha rätt att skrika och istället viskar stillhet. Ja, jag har en svaghet för trasiga själar.

Ibland för att förstå människor krävs det att du själv har varit där....

Döm inte människor baserad på det du ser nu,

våga höra deras historia.

Ingen människa väljer själv att var politisk flykting. Ingen människa vill lämna allt och allting för att komma till ett nytt land för att bli kallad invandrare- eller som Jimmie Åkesson och Ulf kristersson säger blir "en social, kulturell eller ekonomisk belastning"

Vet ni vad?

Jag avskyr krig, våld, kränkande behandling och orättvisa oavsett var det sker.

Vare sig det är det burmesiska, kurdiska, afrikanska, irakiska-, palestinska, israeliska, Jemens, syriska, Kashmiri eller somaliska, Ukrainska barn. Ett barn är ett barn. De borde gråta över leksaker, och godis, inte bomber. Så önskade jag att våra politiker också sa det och visade det i handlingar innan det fruktansvärda kriget i Ukraina. De agerade som dörrvakter "det är fullt" sa dem till många men nu "VÄLKOMMEN IN " säger dem vilket är bra och så det ska vara! Vad jag vill säga är att :

Glöm inte det att ingen människa oavsett ursprung väljer vara politisk flykting.


Comments


bottom of page