top of page
  • Skribentens bildSalah Haghgo

John F. Kennedy påpekade en gång att ordet "kris" på kinesiska skrivs ut med två separata tecken:


John F. Kennedy påpekade en gång att ordet "kris" på kinesiska skrivs ut med två separata tecken: en står för "fara" och den andra "möjlighet". Hur perfekt en analogi för hur vi ser på de utmaningar som uppstår i livet. Svårigheter kommer och går dagligen, utan förvarning. Hur vi ser snubblarna som kommer vår väg kommer att avgöra hur vi reagerar.


Vi kommer alltid att möta utmaningar, oavsett vad vi strävar efter. Det är en naturlig del av livet. Det viktigaste är vad vi ser, hör och agerar när oppositionen lyfter upp sitt fula huvud. Hur vi väljer att tolka händelserna är en av nycklarna för att låsa upp vår bästa prestanda.


Fråga dig själv detta: Ser jag och lyssnar efter vad som är i vägen eller efter vad som är på väg? Hur du svarar på den frågan avslöjar din attityd och inställning till livet.


Vi får alla det vi fokuserar på och ofta spikar vi våra egna fötter på golvet. Oavsett vad vi står inför är större i våra sinnen än någon annanstans. Det är bara ett spel, och om vi förblir medvetna kan vi se att villkoren för spelet oundvikligen kommer att förändras.


Så vänner, låt oss försöka hålla oss ur huvudet och på fältet. Det är det enda stället där det riktiga spelet spelas. Hinder är ofta orörliga; villkoren förändras konsekvent. Vi måste spela för att vinna under förhållandena, mot att spela för att inte förlora mot hinder.


Det tog mig många år att förstå att ”Problem dyker upp i allas väg, uppgiften inte är att fokusera på att lösa problemet, utan att hitta lösningen.”


Kanske någon säger till mig: men Salah. vad är skillnaden? -Ju, skillnaden är att när vi fokuserar på ”problem” det vi ser är också problem. Då missar vi se och hitta lösningar.

Vi får alla det vi fokuserar på och ofta spikar vi våra egna fötter på golvet.


Kom ihåg att hinder är ofta orörliga; villkoren däremot förändras konsekvent. Vi måste spela för att vinna under förhållandena,

mot att spela för att inte förlora mot hinder.

Hur vi väljer att tolka händelserna är en av nycklarna för att låsa upp vår bästa prestanda.

Jag har varit med om många stora kriser i livet. Så många gånger varit uträknad men kom tillbaks och började om och byggde igen. Jag vet att trots det jag inte immun mot svårigheter och utmaningar , kris. De kommer i mitt liv så som kommer i allas liv.


Jag delar med mig om konsts att hitta ljuset i tillvaron oavsett hur mörk det är runt oss. Ett ämne som är mycket aktuell i tider som nu. Investera i en föreläsning som gör skillnad för dig, din org. Blev inte som utlovas så får du dina pengar tillbacks!Comments


bottom of page